Kaip pasirašyti dokumentą gavus kvietimą el. paštu?

El. paštu gavote kvietimą pasirašyti dokumentą „Dokobit“ portale? Šiame straipsnyje rasite instrukcijas kaip galite peržiūrėti ir pasirašyti gautą dokumentą. 


Kaip susikurti paskyrą „Dokobit“ portale, kad galėtumėte pasirašyti dokumentą gavus pakvietimą?

1.0. Atidarykite el. paštu gautą „Dokobit“ pakvietimą ir spustelėkite mygtuką „Peržiūrėti ir pasirašyti“.

1.1. Pasirinkite tinkamą šalį ir el. tapatybės patvirtinimo priemonę („Dokobit“ portale palaikomų el. tapatybės patvirtinimo priemonių sąrašą rasite čia) ir tęskite tapatybės patvirtinimo procesą.

1.2. Sėkmingai patvirtinę savo tapatybę, įveskite savo el. pašto adresą, sutikite su Paslaugų teikimo sąlygomis ir spustelėkite „Registruotis“.

1.3. Naujai atsivėrusiame puslapyje bus prašoma užbaigti registracijos procesą patvirtinant el. pašto adresą.

Pastaba: jei dėl kokių nors priežasčių negavote paskyros patvirtinimo el. laiško, visada galite grįžti į šį puslapį ir spustelėti „Siųsti dar kartą“ arba „Keisti el. pašto adresą“. Nepamirškite patikrinti brukalo (angl. spam) aplanko.

1.4. Patikrinkite el. pašto dėžutę ir atidarykite paskyros patvirtinimo el. laišką. Patvirtinkite savo el. pašto adresą spustelėdami „Aktyvinti paskyrą“.

Pastaba: jei dėl kokių nors priežasčių nepavyksta patvirtinti el. pašto adreso, pabandykite atlikti šiuos veiksmus:

  1. Atidarykite naujausią paskyros patvirtinimo el. laišką (jei gavote kelis).
  2. Dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite mygtuką „Aktyvinti paskyrą“, nukopijuokite nuorodos adresą ir įklijuokite jį į naują interneto naršyklės skirtuką arba langą.

1.5. Sėkmingai patvirtinę savo el. pašto adresą, būsite nukreipti į pagrindinį portalo paskyros puslapį.

1.6. Spustelėkite dokumentą, kuriuo buvo pasidalinta su jumis, peržiūrėkite turinį ir paslinkite žemyn į puslapio apačią.

1.7. Skiltyje „4. Veiksmai“ pasirinkite norimą pasirašymo būdą ir spustelėkite mygtuką „Pasirašyti“, kad tęstumėte pasirašymo procesą su pasirinkta el. tapatybės patvirtinimo priemone.

Pasirodys pranešimas, informuojantis, kad dokumentas buvo sėkmingai pasirašytas.


Kaip pasirašyti dokumentą, nesusikūrus paskyros „Dokobit“ portale?

„Dokobit“ naudotojai, įsigiję mokamo plano prenumeratą, gali leisti kitiems pakviestiems dalyviams pasirašyti dokumentą, nereikalaujant, kad jie iš pradžių registruotų paskyrą portale. Ši funkcija vadinama pasirašymu neužsiregistravus portale. Šiame skyriuje apžvelgsime šio pasirašymo metodo procesą.

2.0. Kaip aprašyta 1.0. šio pagalbos straipsnio žingsnyje, atidarykite „Dokobit“ pakvietimą, gautą el. paštu ir spustelėkite mygtuką „Peržiūrėti ir pasirašyti“, kad patektumėte į pasirašymo puslapį.

Jei dokumento savininkas pasidalino dokumentu su jumis nurodydamas tik jūsų el. pašto adresą, jūs iš karto galėsite peržiūrėti dokumentą.

Jei dokumento savininkas pasidalijo dokumentu su jumis, taip pat nurodydamas jūsų asmens kodą, norėdami peržiūrėti dokumentą, pirmiausia turėsite patvirtinti savo tapatybę.

Pastaba: jei jūsų asmens kodas nesutampa su tuo, kurį dokumento savininkas nurodė pasirašymo kvietime, identifikavimo procesas nepavyks. Tokiu atveju reikėtų susisiekti su dokumento savininku, kad būtų patikrina nurodyta informacija.

2.1. Peržiūrėję dokumentą, apatiniame dešiniajame ekrano kampe pasirinkite tinkamą šalį ir tapatybės patvirtinimo priemonę ir spustelėkite „Tęsti“.

Jei reikia, galima atsisakyti pasirašyti dokumentą paspaudus kairėje esantį mygtuką „Atmesti“.

Pastaba: kai tik kiekvienas pridėtas dalyvis pasirašys dokumentą, pasirašiusiems be registracijos „Dokobit“ portale bus išsiųstas el. laiškas su nuoroda atsisiųsti dokumentą, kuri galios 1 savaitę.


Ką daryti, jei pakvietimas pasirašyti buvo išsiųstas neteisingu el. pašto adresu?

Sprendimas: jei jau turite paskyrą „Dokobit“ portale, bet pakvietimas pasirašyti buvo išsiųstas kitu el. pašto adresu, kuris nėra susietas su jūsų paskyra, galite lengvai jį priskirti turimai paskyrai atlikdami toliau nurodytus veiksmus. ↓

3.0. Atidarykite su jumis pasidalintą dokumentą, kaip aprašyta 1.0. ir 1.1. šio pagalbos straipsnio žingsniuose.

3.1. Sėkmingai patvirtinus savo tapatybę, būsite perkelti į kitą puslapį. Pasirinkite norimą paskyrą (jeigu turite kelias, pasirinkite iš išsiskleidusio meniu) ir spustelėkite „Išsaugoti dokumentą“.

Pastaba: kiekvienas naudotojas gali susikurti vieną nemokamą „Dokobit“ paskyrą. Jei nuspręsite sukurti papildomą paskyrą, kad galėtumėte pasiekti su jumis pasidalintą dokumentą, pirmiausia turėsite įsigyti mokamo plano prenumeratą. Naujoje paskyroje negalėsite atlikti jokių veiksmų, kol nebus užsakytas planas.

3.2. Taip pat, galėsite nuspręsti, ar norite pridėti kitą el. pašto adresą prie turimos „Dokobit“ paskyros, kad visi gaunami dokumentai būtų automatiškai išsaugoti joje, ar tiesiog priskirti dokumentą šį kartą. Spustelėkite „Tęsti“, kad patektumėte į dokumentą.


Ką daryti praleidus dokumento pasirašymui skirtą terminą?

Jei dokumento savininkas siųsdamas dokumentą pažymėjo laukelį „Neleisti pasirašyti pasibaigus terminui“, šiuo atveju, pasibaigus nurodytam dokumento pasirašymo terminui, jūs nebegalėsite jo pasirašyti bei mygtukas „Pasirašyti“ jums nebus matomas. Asmenys, neturintys paskyros „Dokobit“ portale, atvėrę pasirašymo nuorodą matys šį pranešimą:

Užsiregistravę „Dokobit“ naudotojai šalia savo vardo matys užrašą „Praleistas terminas“:

Sprendimas: jei vis tiek reikėtų pasirašyti dokumentą, susisiekite su dokumento savininku, kad būtų pratęstas pasirašymo terminas.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite