Dokumentų pasirašymas nesiregistruojant „Dokobit“ portale

Suteikiame galimybę dokumento savininkui pakviesti asmenį peržiūrėti ir pasirašyti dokumentą, jam nesiregistruojant „Dokobit“ portale. Šis funkcionalumas itin naudingas tuomet, kai norite pasidalinti dokumentu su asmeniu, neturinčiu paskyros portale.

Pastaba: šią funkciją aktyvuoti gali tik mokamų planų naudotojai.


Kaip aktyvuoti arba išjungti pasirašymą be registracijos


1.0. Viršutinėje dešinėje ekrano pusėje (tiesiai po savo vardu) paspauskite mygtuką „Įkelti dokumentą“.

1.1. Pirmuose trijuose dokumento įkėlimo etapuose įveskite visą reikiamą informaciją.

1.2. Ketvirtame žingsnyje , jums bus suteikta galimybė nustatyti tam tikrus dokumento nustatymus, kaip matyti toliau pateiktame pavyzdyje.

Šių nustatymų apačioje matysite pasirinkimą „Leisti pasirašyti ar peržiūrėti dokumentą neužregistravus „Dokobit” paskyros”, galite pažymėti arba atžymėti šį laukelį, kad leistumėte arba ne asmenims pasirašyti be registracijos portale.

1.3. Kai atliksite visus veiksmus, puslapio apačioje paspauskite „Siųsti“, kad pasidalintumėte dokumentu su pridėtais dalyviais.


Kaip leisti pasirašyti be registracijos, bet suteikti galimybę peržiūrėti dokumentą tik po identifikacijos


Santrauka: prieš leisdami kitiems peržiūrėti jūsų pasidalinto dokumento turinį, kurį pasidalinote be registracijos „Dokobit“ portale, galite pridėti saugumo priemonę, paprašydami gavėjų pradžioje save identifikuoti. Tai galima padaryti nurodžius asmens kodą kviečiant pasirašyti. Peržiūrėkite nurodytus veiksmus, kad sužinotumėte, kaip tai padaryti. ↓

Pastaba: šią funkciją šiuo metu galima pritaikyti Lietuvos, Latvijos, Estijos, Islandijos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos piliečiams.

2.0. Viršutinėje dešinėje ekrano pusėje (tiesiai po savo vardu) paspauskite mygtuką „Įkelti dokumentą“.

2.1. Pirmuose dvejuose dokumento įkėlimo etapuose įveskite visą reikiamą informaciją.

2.2. Trečiame žingsnyje, skirtą nurodyti dalyviams, paspauskite mygtuką „Pridėti“, kad atidarytumėte papildomą dokumentų bendrinimo langą.

2.3. Pasirinkite skirtuką „Asmens kodas“, įveskite reikiamą informaciją ir paspauskite „Tęsti“.

Pastaba: taip pat turėsite įvesti gavėjo el. pašto adresą.

2.4. Kai atliksite visus veiksmus, puslapio apačioje paspauskite „Siųsti“, kad pasidalintumėte dokumentu su pridėtais dalyviais.


Kaip atrodo pasirašymo procesas be registracijos portale


Asmenys, kurie neturi paskyros „Dokobit“ portale gaus standartinį kvietimą el. paštu su nuoroda į dokumentą. Paspaudus „Peržiūrėti ir pasirašyti“, jie bus perkelti į puslapį kuriame galės pasirašyti dokumentą.

Jei dokumentu bus pasidalinta tik nurodant dalyvio el. pašto adresą, asmuo gaus tiesioginę prieigą prie dokumento turinio.

Tačiau, jei dokumentu dalijamasi nurodant ir dalyvio asmens kodą, dalyvis pirmiausia turės patvirtinti tapatybę, kad galėtų peržiūrėti dokumento turinį prieš pasirašydamas.

Svarbu!

  • Nepavykęs identifikavimas: jei dalyvio asmens kodas nesutampa su tuo, kurį dokumento savininkas nurodė pasirašymo kvietime, identifikavimo procesas nepavyks. Tokiu atveju dokumento savininkas turi iš naujo išsiųsti kvietimą su teisingais asmens duomenimis.
  • Nuorodų galiojimas: nuorodos, kurios siunčiamos dalyviams pasirašyti ar atsisiųsti dokumentą be registracijos, galioja 7 dienas. Vėliau šios nuorodos taps neaktyvios.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite