Kaip pasidalinti dokumentu?

Šiame straipsnyje atidžiau apžvelgsime dokumentų dalijimąsi: galimybę pakviesti kitus pasirašyti , patvirtinti ar peržiūrėti jūsų įkeltus dokumentus. „Dokobit by Signicat“ portale pridėti dalyvius galima tiek dokumento įkėlimo metu, tiek prie jau įkelto dokumento.

Pastaba: vienas PDF formato dokumentas savyje gali talpinti iki 40-ties parašų. Konteinerinio formato (ASiCE, ADoc, EDoc, BDoc) dokumentai neturi konkretaus parašų limito, tačiau rekomenduojame pridėti iki 100 pasirašančiųjų tokio formato dokumentams.


Kaip pridėti dalyvius: apžvalga


Įvadas


Dokumento įkėlimas į portalą yra keturių žingsnių procesas. Šiame straipsnyje praleisime pirmuosius du žingsnius (1. dokumento formato pasirinkimas; 2. failo įkėlimas) ir pereisime prie 3 veiksmo — dalyvių pridėjimo. Prireikus, su visu dokumentų įkėlimo procesu galite susipažinti čia: Kaip įkelti ir pasirašyti dokumentą.


Taigi, galime pereiti prie dokumentų bendrinimo su kitais. Pateikiame vaizdinę šio veiksmo apžvalgą:

Šis skyrius skirtas apžvelgti visus galimus būdus, kuriais galima pridėti dalyvius prie dokumento (atkreipkite dėmesį, kad apie „Veiksmų sekos“ funkcionalumą daugiau informacijos rasite šiame straipsnyje). Žemiau rasite pateiktus išsamius kiekvieno iš būdų aprašymus: ↓


1 variantas: mygtukas „Pridėti“

↑Paspauskite aukščiau esantį mygtuką, kad atidarytumėte tolimesnį dokumentų bendrinimo langą. ↓

Šiame lange galite pasirinkti vieną iš trijų skirtukų, kuriuose pateikiami skirtingi dalyvių pridėjimo būdai:

  1. Adresų knyga“ → Adresų knyga yra patogus įrankis, galintis paspartinti dalijimąsi dokumentais su dažnai pridedamais dalyviais. Jei esate patyręs „Dokobit“ vartotojas, jau sukūręs paskyroje kontaktų, naudokite šį skirtuką, norėdami pridėti dalyvius prie savo dokumento.
  2. Asmens kodas“ → Šis būdas galimas tik pridedant Belgijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ir Švedijos piliečius.

    Dokumento bendrinimas nurodant asmens kodą reiškia, kad pridedate papildomą saugos priemonę, reikalaudami, kad gavėjas prieš peržiūrėdamas bendrinamo dokumento turinį ir pasirašydamas, pirmiausia turėtų save identifikuoti.

  3. El. pašto adresas“ → Jei norite įtraukti dalyvį, kurio nėra jūsų adresų knygoje, ir jums nereikia pridėti papildomos saugos priemonės pateikiant jo asmens kodą, naudokite šį skirtuką, kad įvestumėte gavėjo el. pašto adresą.

2 variantas: greitieji mygtukai

Norint paspartinti dalyvių pridėjimą galite naudoti vieną iš trijų piktogramų, kaip matoma aukščiau esančiame paveikslėlyje. Taip greičiau pasieksite reikiamą skirtuką dalyviams pridėti.


Šios piktogramos pateikiamos tokia tvarka:

  1. „Adresų knyga“
  2. „Asmens kodas“
  3. „El. pašto adresas“

3 variantas: paieškos laukelis

Paieškos laukelis yra greitas ir patogus būdas ieškoti esamų kontaktų adresų knygoje. Tiesiog pradėkite vesti vardą, el. pašto adresą arba asmens kodą, tada užveskite pelės žymeklį virš siūlomo rezultato ir vienu mygtuko paspaudimu pridėkite dalyvį prie dokumento.


Kaip pasidalinti jau įkeltu dokumentu


1.0. Jeigu norite pasidalinti jau įkeltu dokumentu, atverkite jį ir paspauskite mygtuką „Dalintis“, esantį puslapio viršuje:

1.1. Kitame lange galėsite pasirinkti iš trijų skirtukų, kuriuose yra skirtingi dalyvių pridėjimo būdai. Daugiau informacijos apie šiuos skirtukus rasite skyriuje „Kaip pridėti dalyvius: apžvalga“.


Kaip redaguoti pridėtus dalyvius


Norėdami sužinoti daugiau, apsilankykite šiame straipsnyje.


Kaip pasidalinti dokumentu su paskyros „Dokobit“ portale neturinčiu asmeniu


„Dokobit“ naudotojai, įsigiję mokamo plano prenumeratą, gali leisti kitiems pakviestiems dalyviams susipažinti su dokumentais, nereikalaujant, kad jie užsiregistruotų portale. Norėdami sužinoti daugiau, apsilankykite šiame straipsnyje.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite