Mano paskyros nustatymai

Jūsų paskyros informaciją galite rasti paskyros nustatymuose. Čia galite pašalinti pridėtus mobilius įrenginius, redaguoti pranešimų ir naujienlaiškių nustatymus. „Jūsų duomenys“ skiltyje galėsite pasikeisti savo paskyros duomenis, pridėti alternatyvius paskyros el. pašto adresus, taip pat, esant poreikiui, ištrinti savo paskyrą.


Kaip pakeisti asmeninius duomenis


1.0. Prisijunkite prie paskyros ir pasirinkite nustatymus paspausdami nustatymų mygtuką arba paspausdami ant savo vardo dešiniajame viršutiniame kampe, kad išsiskleistų meniu ir spustelkite „Nustatymai“.

arba

1.1. Kairėje pusėje pasirinkite skiltį „Jūsų duomenys“.

1.2. „Asmeniniai duomenys“ skiltyje pasirinkite kurią informaciją norėtumėte pakeisti ir šią įvedus pasirinkite „Įrašyti“.  

→ Jeigu jūsų paskyroje yra nurodytas įmonės pavadinimas, šis pavadinimas taip pat bus matomas prie jūsų vardo pranešimo laiške, kurį gaus asmuo kai pasidalinsite dokumentu.

Pastaba: savo vardo, pavardės bei asmens kodo keisti negalėsite. Šie duomenys  „Dokobit“  portale yra nurodomi tokie, kokie yra jūsų elektroninio parašo sertifikate. Jei pasikeitė jūsų vardas ar pavardė, jums reikėtų atsinaujinti ir savo el. parašo sertifikatą. Visais atvejais, dėl el. parašo sertifikato atnaujinimo rekomenduojame kreiptis tiesiai į jūsų el. parašo priemonę išdavusią instituciją.


Kaip pridėti alternatyvius paskyros el. pašto adresus

Santrauka: jei įprastai naudojatės keliais el. pašto adresais, galite pridėti juos kaip alternatyvius el. pašto adresus prie savo „Dokobit“ paskyros, kad būtumėte užtikrinti, jog būsite informuoti apie dokumentus adresuotus jums.  Sekite toliau nurodytus veiksmus, kad sužinotumėte, kaip tai padaryti. ↓

Svarbu!

  • El. pašto adresų, kurie pridedami kaip alternatyvūs, nebus galima panaudoti kuriant naujas „Dokobit“ paskyras.
  • Tam, kad jūsų asmeniniai ir įmonės dokumentai būtų atskirti, rekomenduojame nepridėti asmeninio el. pašto adreso kaip alternatyvaus, prie įmonės paskyros.

2.0. Paskyros nustatymuose pasirinkite „Jūsų duomenys“, kaip aprašyta 1.0. ir 1.1. žingsnyje. 

2.1. Skiltyje „Alternatyvūs paskyros el. pašto adresai“ paspauskite „Pridėti“. 

2.2. Naujai atsidariusiame lange įveskite el. pašto adresą ir paspauskite „Tęsti“. 

2.3. Jums bus išsiųstas patvirtinimo el. laiškas, kuriame bus prašoma patvirtinti pateiktą el. pašto adresą. Kai spustelėsite „Patvirtinti el. pašto adresą“, alternatyvus el. pašto adresas bus sėkmingai pridėtas.


Kaip išsitrinti savo paskyrą


3.0. Paskyros nustatymuose pasirinkite „Jūsų duomenys“, kaip aprašyta 1.0. ir 1.1. žingsnyje. 
3.1. Paspauskite „Šalinti paskyrą“ mygtuką, esantį puslapio apačioje, dešiniajame kampe ir patvirtinkite veiksmą.  

Svarbu!

Visi su šia paskyra susiję dokumentai ir duomenys bus ištrinti visam laikui ir vėliau negalėsite jų atkurti. Dokumentai, kuriuos pasirašė kitos šalys, vis tiek bus pasiekiami jų paskyrose. Prieš ištrindami paskyrą, rekomenduojame pirmiausia atsisiųsti visus dokumentus, kuriuos norite pasilikti.

Jeigu esate pridėtas prie įmonės paskyros kaip naudotojas, tuomet laukelis „Šalinti paskyrą“ jums bus neaktyvus, kadangi tik pagrindinis administratorius turi teisę ištrinti kitų naudotojų paskyras. Tokiu atveju reikėtų kreipkitės į šį asmenį.

Jeigu susidūrėte su sunkumais, kurie nulėmė jūsų sprendimą išsitrinti paskyrą „Dokobit“ portale, būtumėme dėkingi, jeigu su mumis susisiektumėte el. pašto adresu pagalba@dokobit.com ir apie tai praneštumėte. Jūsų nuomonė mums labai svarbi.


Kaip pašalinti mobilųjį įrenginį


4.0. Prisijungę prie paskyros pasirinkite „Nustatymai“ kaip nurodyta šio straipsnio 1.0. žingsnyje.

4.1. Kairėje pusėje pasirinkite skiltį „Įrenginiai ir biometrika“.

4.2. Čia matysite įrenginius, iš kurių buvote prisijungę prie savo „Dokobit“ paskyros. Pašalinus įrenginį, daugiau negausite pranešimų į šį įrenginį iki kol vėl neprisijungsite.


Kaip pakeisti pranešimų, gaunamų el. paštu ir mobiliajame įrenginyje, nustatymus


5.0. Prisijungę prie paskyros pasirinkite „Nustatymai“ kaip nurodyta šio straipsnio 1.0. žingsnyje.

5.1. Kairėje pusėje pasirinkite skiltį „Pranešimai“.

5.2. Skiltyje „Pranešimai“ galėsite redaguoti pasirinkimus juos įjungiant arba išjungiant.

Jei atsisiuntėte bei su savo paskyra susiejote „Dokobit“ mobiliąją programėlę, jums bus suteikta galimybė pakeisti mobilios programėlės ir el. paštu gaunamų pranešimų nustatymus.


Jei „Dokobit“ mobilioji programėlė nebuvo susieta su jūsų paskyra, galėsite pakeisti tik savo el. pašto pranešimų nustatymus.

5.3. Skiltyje „Naujienos ir pasiūlymai“ galėsite pasirinkti ar norite gauti naujienas ir pasiūlymus iš „Dokobit“.


Kaip pakeisti parašo anotacijos, el. pašto ir mobiliosios programėlės pranešimų kalbą.


6.0. Prisijungę prie paskyros pasirinkite „Nustatymai“ kaip nurodyta šio straipsnio 1.0. žingsnyje.

6.1. Kairėje pusėje pasirinkite skiltį „Sistemos nustatymai“.

6.2. Pasirinkite norimą kalbą ir paspauskite „Įrašyti“.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite