Kaip pradėti naudotis Mobile-ID prisijungimui ir dokumentų pasirašymui?

Mobile-ID (mobilusis parašas) yra išduodamas įvairių mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų. Šiuo metu „Dokobit by Signicat“ suteikia galimybę pasirašyti dokumentus ir patvirtinti tapatybę Mobile-ID, kurį išdavė šie paslaugos teikėjai: „Bitė“, „Tele2“ ir „Telia“ Lietuvoje; „Elisa“, „Tele2“ ir „Telia“ Estijoje; „Nova“, „Siminn“ ir „Vodafone“ Islandijoje.

Norint naudotis Mobile-ID, reikia specialios SIM kortelės, kurią gali išduoti jūsų mobiliojo ryšio operatorius, ir mobiliojo telefono aparato. Instrukcijas, kaip aktyvuoti Mobile-ID telefone, jums turėtų suteikti jūsų mobiliojo ryšio operatorius.

Po Mobile-ID aktyvacijos, galite pradėti juo naudotis tapatybės patvirtinimui (pvz. jungiantis prie savo banko paskyros) arba el. dokumentų pasirašymui. Paprastai naudojantis Mobile-ID jūsų bus paprašyta suvesti savo telefono numerį bei asmens kodą. Suvedus šiuos duomenis bei patvirtinus veiksmą (prisijungimo ar pasirašymo), ekrane išvysite kontrolinį kodą, po keleto akimirkų kodą išvysite ir savo mobiliojo telefono ekrane. Įsitikinkite, jog šie du kodai sutampa ir telefone spustelėkite „Gerai“. Jeigu su Mobile-ID jungiatės prie kokios nors sistemos, jūsų bus paprašyta suvesti savo sPIN1 kodą, jeigu ketinate pasirašyti dokumentą, jūsų bus prašoma suvesti sPIN2 kodą (turimų sPIN kodų kiekis priklauso nuo to, kokią SIM kortelę jums išdavė jūsų mobiliojo ryšio teikėjas, gali būti, jog tiek prisijungimui, tiek pasirašymui jūs turite tik vieną sPIN kodą).

Mobile-ID paslaugos teikimas yra susietas su mobiliuoju ryšiu, todėl sutrikus mobiliojo ryšio tiekimui, gali sutrikti ir Mobile-ID paslauga. Jeigu keliaujate ir nesate tikri dėl mobiliojo ryšio paslaugų pasiekiamumo, apsvarstykite galimybę naudotis ir kitomis eID priemonėmis, pavyzdžiui Smart-ID programėle, kurios veikimas yra susietas su interneto ryšiu.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite