Kas yra el. spaudas ir kaip juo naudotis?

Pastaba: debesyje saugomo el. spaudo funkcionalumas galimas tik plano „Organizacijoms“ naudotojams.

Kas yra el. spaudas?

Elektroninis spaudas – tai įmonės spaudo elektroninė versija, išduodama tik juridiniams asmenims. El. spaudas yra skirtas užtikrinti dokumento autentiškumą ir vientisumą, kad dokumentas buvo išduotas ir priklauso būtent tai organizacijai. Kaip ir elektroniniai parašai, elektroniniai spaudai taip pat yra skirstomi į pažangiuosius (AdESeal) ir kvalifikuotus (QESeal).

El. spaudo priemonė

El. spaudas organizacijoms gali būti išduodamas kriptografinėje USB laikmenoje arba talpinamas debesyje. Pastarasis talpinamas specialioje šifravimo įrangoje (HSM), kurios modelis paskelbtas Europos Komisijos administruojamame kvalifikuotų el. parašų ir el. spaudų kūrimo įrenginių sąraše.

Debesyje saugomo el. spaudo pranašumas yra tas, kad jis suteikia centralizuotos prieigos komfortą visiems įgalintiems vartotojams. Tai reiškia, kad nereikia vienu įrenginiu dalintis organizacijos darbuotojams, kaip tai būtų daroma naudojant USB laikmeną. Debesyje saugomas el. spaudas taip pat gali tvirtinti kelis dokumentus iš karto, o ne kiekvieną atskirai.


Kaip tvirtinti dokumentus el. spaudais?


1.0. Norėdami įkelti dokumentą tvirtinimui el. spaudu į portalą, spauskite mygtuką „Įkelti dokumentą“.

1.1. 1-ame žingsnyje pasirinkite reikiamą dokumento formatą. Šio formato dokumentą galėsite parsisiųsti po to, kai jį patvirtinsite el. spaudu. 


1.2. 2-ame žingsnyje įkelkite dokumentą, kurį norite patvirtinti el. spaudu. Dokumento pavadinimas automatiškai atitiks įkelto failo pavadinimą, tačiau galite jį pakeisti.

1.3. 3-iame žingsnyje pakeiskite savo rolę į „Gali peržiūrėti“.

Pastaba: su role „Parašas“ sistema tikėsis, kad dokumentą patvirtinsite el. spaudu bei el. parašu. Tai reiškia, kad dokumentas nebus pažymėtas kaip užbaigtas, nebent ketinate atlikti abu veiksmus.

1.4. 4-ame žingsnyje galite nurodyti papildomas parinktis  ir spustelėkite „Siųsti“. 

Pastaba: galite pasirinkti el. spaudo vietą ant dokumento skiltyje „Parašo anotacijos vieta“.

1.5. Būsite nukreipti į kitą puslapį. Šio puslapio apačioje, 4 skiltyje, pasirinkite „Tvirtinti el. spaudu“. Pasirinkite reikiamą el. spaudo priemonę ir spustelėkite „Tvirtinti el. spaudu“. 

Pastaba: jei pasirinkote „USB laikmena“, pirmiausia gali prireikti įdiegti reikiamą programinę įrangą: https://dokobit.com/lt/atsisiuntimai.

1.6. Sėkmingai elektroniniu būdu užantspaudavus dokumentą, 3-ioje „Dalyviai“ skiltyje šalia savo įmonės pavadinimo matysite tekstą „Spaudas galioja“.


Kaip įjungti debesyje saugomą el. spaudą kitiems portalo naudotojams?


Pastaba: galite pas mus užsisakyti debesyje saugomą el. spaudą (daugiau informacijos rasite čia). Norėdami tai padaryti, susisiekite su mūsų pardavimų komanda (sales@dokobit.com). Užsisakę el. spaudą, galėsite jį įjungti kitiems naudotojams. 

Pastaba: įjungti debesyje saugomą el. spaudą kitiems naudotojams gali tik paskyros savininkas.

2.0. Paspauskite nustatymų mygtuką (esantį viršuje, dešinėje ekrano pusėje) arba spustelėkite savo vardą ir išsiskleidusiame meniu pasirinkite „Nustatymai“.

arba

2.1. Spustelėkite skiltį „Naudotojai“.

2.2. Pasirinkite naudotoją, kuriam norite įjungti įmonės el. spaudą ir spustelėkite mygtuką „Veiksmai“. 

2.3. Išsiskleidusiame meniu pasirinkite „Įjungti įmonės el. spaudą“. 

2.4. Atsidarys naujas langas, kuriame bus prašoma patvirtinti šį veiksmą. Norėdami tęsti, spustelėkite „Įjungti“.


Kaip išjungti debesyje saugomą el. spaudą kitiems portalo naudotojams?


Pastaba: šį veiksmą gali atlikti tik paskyros administratorius.


3.0. Norėdami išjungti įmonės el. spaudą vartotojui, atlikite prieš tai nurodytus veiksmus nuo 2.0. iki 2.2. Tada išsiskleidusiame meniu pasirinkite „Išjungti įmonės el. spaudą“.

3.1. Pasirodys iššokantis langas, kuriame bus prašoma patvirtinti šį veiksmą. Norėdami tęsti, spustelėkite „Išjungti“.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite