El. parašų ir el. spaudų ilgalaikis galiojimas

El. parašo sertifikatas dažniausiai galioja nuo 1 iki 5 metų, tačiau tai nereiškia, kad tiek galioja ir el. parašas. Kad užtikrinti el. parašų ir spaudų ilgalaikį galiojimą net ir po sertifikatų galiojimo laiko pabaigos, „Dokobit“ portale yra uždedamos kvalifikuotos laiko žymos ir parašai pakeliami iki ilgalaikio saugojimo lygmens.

El. parašas arba el. spaudas su kvalifikuota laiko žyma yra galiojantis ir teisiškai įpareigojantis tol, kol nusilpsta parašo sudarymui naudotas algoritmas. Augant kompiuterių skaičiavimo galiai, kriptografijos algoritmai silpsta, o tai reiškia, jog su laiku pasirašymui naudotas algoritmas galiausiai susilpnės ir el. parašas ar el. spaudas taps negaliojančiu. Siekiant užtikrinti el. parašų ir el. spaudų galiojimą, jiems turi būti uždėtos archyvinės laiko žymos, kurios jau bus sudarytos remiantis tuo metu saugiu algoritmu.  

Jeigu dokumentus laikysite „Dokobit“ portale, mes užtikrinsime el. parašų ir el. spaudų galiojimą net ir praėjus sertifikatų galiojimo laikui ar susilpnėjus algoritmui. Pastaba: ši paslauga galioja tik klientams, kurie yra užsiprenumeravę mokamus planus portale.

Vis dar reikia pagalbos? Susisiekite Susisiekite